tiistai 20. lokakuuta 2015

Suihkupuhdistus

Tietoa suihkupuhdistuksesta:

Suihkupuhdistus merkitään lyhenteellä ''Sa''. Suihkupuhdistuksella tarkoitetaan mekaanista pinnan puhdistusta, jossa epäpuhtaudet irroitetaan raesuihkulla.
Paikallisen puhdistuksen ollessa kyseessä, käytetään lyhennettä ''PSa'' , joka tarkoittaa paikkapuhallusta.
Suihkupuhdistuksessa käytetään avopuhallus-, tyhjiöpuhallus-, märkäpuhallus- tai sinkopuhdistuslaitteita.
Suihkupuhdistusta käytetään myös kastosinkityn, alumiinin sekä vanhan ehjän maalipinnan puhdistukseen ja karhennukseen välittömästi ennen maalausta. Tällöin puhallus pitää tehdä ei-metallisilla materiaaleilla ja pienellä paineella ettei pinta tai pinnoite vaurioituisi. Puhallusmateriaalin raekoon pitäisi olla 0,2 – 0,5 mm ja paine alle 4 bar. Suuttimen etäisyyden puhallettavasta pinnasta pitäisi olla 0,5 – 0,8 m.
Puhallettavaa kappaletta ei saa puhaltaa kohtisuoraan, jottei se venyisi, kuluisi tai muuten vaurioituisi. Puhallus täytyy suorittaa siten, että raesuihku osuu kappaleseen hieman viistosti.

Suihkupuhdistusasteet:

 
Sa1 Kevytsuihkupuhdistus("hiekkapesu")
Paljain silmin tarkasteltaessa ei pinnalla saa olla näkyvää öljyä, rasvaa, likaa eikä heikosti kiinni olevaa valssihilsettä, ruostetta, maalia tai vieraita aineita.
 
 
Sa 2 Huolellinen suihkupuhdistus
Paljain silmin tarkasteltaessa ei pinnalla saa olla näkyvää öljyä, rasvaa tai likaa ja vain vähän valssihilsettä, ruostetta, maalia tai vieraita aineita. Pinnalle jäävien epäpuhtauksien tulee olla hyvin kiinni alustassa.
 
Sa 2½ Hyvin huolellinen suihkupuhdistus
Paljain silmin tarkasteltaessa ei pinnalla saa olla näkyvää öljyä, rasvaa tai likaa eikä valssihilsettä, ruostetta, maalia tai vieraita aineita. Pinnalle jäävät epäpuhtaudet näkyvät korkeintaan heikkoina värjäytyminä, laikkumaisina tai juovamaisina varjostumina.
 
Sa 3 Suihkupuhdistus metallinpuhtaaksi
Paljain silmin tarkasteltaessa ei pinnalla saa olla näkyvää öljyä, rasvaa tai likaa eikä valssihilsettä, ruostetta, maalia tai vieraita aineita. Pinnalla on oltava yhtenäinen metallin väri.
 
 Lähde :http://pintakilta.weebly.com/suihkupuhdistus.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti